Monday, October 21, 2019

The Gondolier Reprint: Catalan

The Catalan translation of The Gondolier, along with an audio version, appeared on the website MLN Langauages, which has since disappeared. I'm afraid the audio version is lost, but here's the text version.


El Gondoler
 


La negra proa de la meva góndola es desplaçava suaument a través de les tranquiles aigües dels canals. L'elegant embarcació m'havia fet bon servei durant molts anys, i havia transportat passatgers a través de les vies aquàtiques de la ciutat a mans de vàries generacions d'avantpassats.


El sol es ponia sobre l'antiga ciutat, transformant l'aigua en una cinta de tinta col·locada entre edificis elegants de pedra sorrenca. Vaig inhalar profundament la brisa fresca de la vesprada.


Hi havia algun lloc més bonic que aquesta marevallosa ciutat de canals? Mentres la barca entrava al moll, em vaig parar a contemplar amb satisfacció com s'enfosquia el cel de Mart.
Translated by Gemma Sellarés i Pujol

No comments: